Robert Dahlqvist. Foto: TT

Hellacopters-gitarristen Robert Dahlqvist död

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och före detta Hellacopters-gitarristen Robert ”Strängen” Dahlqvist är död. Han blev 40 år gammal.

Robert ”Strängen” Dahlqvist har hastigt avlidit. Dödsfallet bekräftas av hans skivbolag.

– Jag är helt chockad. Vi håller på med en ny skiva, vi hade kommit halvägs. Vi släppte en singel i höstas. Det är så hemskt, säger Calle von Schewen, manager till Strängen på skivbolaget Sound Pollution.

Den välkände gitarristen var medlem i The Hellacopters under tio års tid, var frontman i rockbandet Dundertåget och spelade gitarr i Diamond Dogs.

Forna bandkamraterna sörjer

Hellacopters uttrycker nu sin sorg i sociala medier.

”Det är svårt att finna orden just nu men det är med stor sorg vi måste meddela att Robert ”Strängen” Dahlqvist är död”, skriver Hellacopters i ett gemensamt uttalande på sin Facebook-sida.

”Under 10 år reste vi jorden runt ett flertal varv tillsammans. Delade turnébussar och spelade in skivor. Spelade på klubbar och festivaler. Det är otroligt svårt att med ord beskriva vad Strängen betytt för oss och hur vi än skulle försöka så kan vi inte förklara hur mycket han fattas oss. Våra tankar går till alla de fina minnen vi fick tillsammans och framförallt till hans familj”.

Aktuell med nytt material

Robert Dahlqvist släppte solosingeln ”Rocken är inte död!” på sin 40-årsdag i april förra året, under artistnamnet Strängen. I höstas släppte han singeln ”Bangatan” tillsammans med Håkan Hellström-producenten Björn Olsson. Det blev hans sista låt.

Robert ”Strängen” Dahlqvist blev 40 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.