Förra året vann Loreen Melodifestivalens final i Globen, Stockholm. Foto: Scanpix

Hit kommer Melodifestivalen 2013

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka svenska städer som ska husera Melodifestivalens deltävlingar efter nyår. Samtliga sex orter är rutinerade värdar.

För att stå värd för en av Melodifestivalens tv-sända deltävlingar behöver man ha en arena som rymmer både en stor publik och en stor, teknisk tv-produktion. Inför nästa upplaga av tävlingen tycker arbetsgruppen bakom Melodifestivalen att sex redan rutinerade städer är bäst lämpade för uppdraget.

Karlskrona, som ska arrangera den första deltävlingen, får besök av musiktävlingen för tredje gången. Detsamma gäller för Karlstad och Skellefteå. Göteborg, Malmö och Stockholm har ännu mer rutin än så.

Nytt för i år är att Melodifestivalens final inte kommer att hållas i Globen, utan i den nybyggda och större Friends Arena – som om man ska vara petig ligger i Solna kommun.

Melodifestivalen 2013: Städer och datum

2/2 Deltävling 1 – Karlskrona

9/2 Deltävling 2 – Göteborg

16/2 Deltävling 3 – Skellefteå

23/2 Deltävling 4 – Malmö

2/3 Andra chansen – Karlstad

9/3 Final – Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen

Mer i ämnet