Dustin Hoffman, Kathryn Bigalow, Christoph Waltz och Michael Moore lovprisar alla Malik Bendjellouls Oscarsvinnare. Foto: SVT.

Hollywoodstjärnorna hyllar ”Sugar man”

Uppdaterad
Publicerad

Många av filmstjärnorna på Oscarsgalan lovordade Malik Bendjellouls Oscarsvinnande dokumentär.

Ben Affleck, Dustin Hoffman och George Clooney är några av de stora namn som nu ansluter sig till Malik Bendjellouls fanskara.

– Jag älskar filmen, den är förra årets bästa dokumentär, sa George Clooney redan innan prisutdelningen till SVT:s utsända Stefan Åsberg.

Oscarsgalan

Bendjelloul har gjort svensk historia genom att ta hem en Oscar, den första som tilldelats en svensk film på 29 år. Nu står det alltså klart att han inte bara charmat Sverige utan även Hollywoodeliten. Ett stort antal röda mattan-kändisar har både sett och imponerats av dokumentären.

Ben Affleck: ”Den är väldigt rörande”

– Den är fantastisk. Jag är intresserad av dokumentärer och om berättandet både är informativt och underhållande kan det inte bli bättre, sa Christoph Waltz som vann en Oscar för bästa manliga biroll.

– Den är väldigt rörande och mänsklig, sa Ben Affleck som vann pris för filmen ”Argo”.

Dokumentärkollegan Michael Moore är också imponerad av ”Searching for Sugar Man”.

– Den är inte bara årets bästa dokumentär, utan också en av de bästa filmerna jag har sett på flera år.

Reporter i inslaget: Stefan Åsberg

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan

Mer i ämnet