Niclas Hammarström tillsammans med Magnus Folkehed (i förgrunden) på presskonferensen kort efter det att de landade i Sverige. Foto: TT Bild.

Hoppas på fortsatt bevakning

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Hammarström, som kidnappades i Syrien i vintras, hoppas att bevakningen av våldsamma platser fortsätter trots dödsskjutningen i Kabul.

– Det är fruktansvärt hemskt. Jag lider med hans familj, säger fotojournalisten Niclas Hammarström, som satt fängslad i Syrien under sex veckor i vintras.

Hammarström, som befann sig i Syrien tillsammans med journalistkollegan Magnus Folkehed för en reportageresa i vintras, kidnappades strax efter att de kommit fram till Syrien.

Nils Horner död

Han lärde känna Nils Horner under sina år i New York på 90-talet.

– Vi umgicks ganska mycket under de åren, minns Hammarström.

Vill se fortsatt bevakning

Niclas Hammarström betonar att det som hänt Nils Horner är en fruktansvärd tragedi, men att han samtidigt hoppas att bevakningen av Afghanistan ska fortsätta.

– Jag hoppas att det inte är ett hot mot rapporteringen i sådana här områden, men det är tungt.

”Vågar skicka ut folk”

– Jag hoppas att det här inte påverkar nyhetsbolagen, utan att det vågar skicka ut folk för att bevaka de här områdena. Sådan här rapportering måste ske annars skulle inte allmänheten få veta vad som händer i olika länder.

Niclas Hammarström vann utmärkelsen Årets bild i helgen. Kulturnyheterna kommer att sända en intervju med honom senare i veckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nils Horner död

Mer i ämnet