House of Cards får en femte säsong

Uppdaterad
Publicerad

Netflix kommer att producera en femte säsong av det mörka politiska dramat ”House of Cards”, men seriens skapare Beau Willimon har valt att lämna produktionen.

Den 4 mars är det premiär för den fjärde säsongen av den hyllade tv-serien ”House of Cards”. Men redan nu står det klart att Francis Underwood politiska ränkspel kommer att fortsätta ända in i 2017, när House of Cards får en femte säsong.

Serieskaparen lämnar

Kevin Spacey kommer åter igen att ikläda sig rollen som den hänsynslöse politikern Francis Underwood, men seriens skapare Beau Willimon har meddelat att han lämnar serien efter den fjärde säsongen, enligt Variety.

– Efter fem år och fyra säsonger är det dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar, men jag är oerhört stolt över vad vi som gjort serien skapat tillsammans. Jag önskar serien fortsatt framgång och lämnar den i händerna på ett synnerligen kompetent team, säger Willimon till tidningen.

Det är i nuläget oklart huruvida Robin Wright kommer att återvända i rollen som Claire Underwood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.