Foto: Scanpix.

Huvudrollerna till ”Fifty Shades of Grey” klara

Uppdaterad
Publicerad

Charlie Hunnam och Dakota Johnson kommer spela det omtalade paret i dramatiseringen av E.L. James bok.

Författaren E.L. James avslöjade i måndags på Twitter vilka som kommer spela huvudkaraktärerna i den kommande filmen. Den brittiska skådespelaren Charlie Hunnam, mest känd för sin roller i tv-serierna ”Sons of Anarchy” och Queer as Folk”, kommer agera den dominanta miljardären Christian Grey.

Hans motspelare Dakota Johnson, som tidigare varit med i filmen ”The Social Network” och även spelat huvudrollen i den amerikanska tv-serien ”Ben and Kate”, har blivit utvald att porträttera ”Anastasia”. College-studenten som inleder en affär med Charlie Hunnams karaktär.

Femtio nyanser av honom

Fenomen och kassako

Boken kom ut 2011 och har kommit att bli något av ett fenomen. Den erotiska trilogin har getts ut i 37 länder och sålts i mångmiljonexemplar. I maj i år hade cirka 700.000 utgåvor sålts i Sverige.

Tillsammans med sina två efterföljare inbringade ”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Grey cirka 662 miljoner kronor till författaren E.L. James, bara under fjolåret.

Filmen beräknas ha premiär i augusti nästa år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femtio nyanser av honom

Mer i ämnet