”Ica-Jerry” slutar med reklamfilm

Uppdaterad
Publicerad

Glada Hudik-teaterns stjärna Mats Melin har blivit ”Ica-Jerry” med hela svenska folket. Men nu hoppar han av.

När skådespelaren Mats Melin dök upp som praktikanten ”Jerry” i Icas tv-reklam, gick åsikterna isär. Vissa menade att Melins medverkan i reklamen är diskriminerande mot handikappade, för att han har Downs syndrom.

Mångas favorit

Men för många har ”Ica-Jerry” blivit favoritpersonen i reklamserien. På Facebook har han över 500.000 fans. Nu väljer dock Mats Melin att sluta spela in reklamfilm.

– Det är hans egen vilja. Han gick fram själv och sa att han inte ville vara med längre, säger Mats mamma Monica Melin, till Nyheter24.

Enligt Monica Melin är en av orsakerna till hennes 42-årige sons avhopp att han inte orkar längre. I och med hans sjukdom åldras han snabbare än andra. De sista reklamfilmerna spelar han in i november.

Inget samband

Mats Melin bor i Hudiksvall, och är känd som en av stjärnorna i Glada Hudik-teatern – en teatergrupp som har blivit föremål för debatt den senaste tiden. Diskussionen startades då teaterledaren Pär Johansson synades i SVT:s Uppdrag Granskning i onsdags.

Enligt Uppdrag Granskning tjänar Johansson stora pengar, medan ensemblen får dåligt betalt. Det finns i nuläget inget som pekar på att Melins avhopp har något med teatern att göra.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.