Inga minoriteter i Midsomer

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de större mysterierna i den populära deckarserien ”Morden i Midsomer” har varit den fullständigt avsaknaden av verklighetens multikulturella England, något som inte verkar vara en slump visar det sig.

I en intervju med tidningen Radio Times säger producenten Brian True-May att seriens avsaknad av etniska minoriteter beror på att ”det inte skulle vara en riktig engelsk by med dem. Det skulle bara inte funka”.

True-May, som producerat ”Morden i Midsomer” sedan starten 1997, medgav att uttalandet inte var vidare politiskt korrekt och sa också att ”Engelskhet” borde innefatta människor med olika etnisk bakgrund, men att han inte vill ändra på ett vinnande koncept.

– Vi är engelskhetens sista utpost och det är något jag vill bevara, säger True-May till tidningen, rapporterar Reuters.

Tv-seriens produktionsbolag All3Media meddelar att de har stängt av producenten medan de utreder historien. En talesman för tv-kanalen ITV säger vidare: ”Vi är chockade och förfärade över det här uttalandet av Brian True-May som definitivt inte delas av någon på ITV”.

Föga förvånande var serien ”märkbart impopulär” bland etniska minoriteter i en undersökning gjord av Brittiska Filminstitutet 2006.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.