Loreen var nöjd efter den andra repetitionen på plats inför Eurovision Song Contest. Se hennes reaktion här. Foto: Andres Putting/EBU

”Jag lovar att inte göra er besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll tävlar Loreen för Sverige i Eurovision Song Contest. Nyss gjorde hon ett kort framträdande för tv-tittarna.

Det har varit nerviga dagar i Baku för Loreen. ”Euphoria” är favorittippat, och det bidrag som har lägs odds inför finalen.  Men under delfinalen i torsdags började Loreen sjunga på fel version av ”Euphoria” i början av framträdandet. Något som var knappt märkbar för tittarna. Men under genrepet i går kväll – som de internationella jurygrupperna baserar sina röster på fick hon en snöflinga i halsen och hostade i mikrofonen.

Sverige har startnummer 17 i finalen som börjar klockan 21, så det finns gott om tid att bygga upp nervositeten. Fast när Loreen gjorde ett kort framträdande för SVT-tittarna i kvällens Rapport verkade hon samlad.

Eurovision Song Contest 2012

– Jag ska värma upp och fokusera.  Jag lovar att inte göra er besvikna, sa hon och gjorde en slängkyss in i tv-kameran.

Gillar Ryssland

En personlig favorit bland bidragen hos Loreen själv är Ryssland och gummorna i Buranovskiye Babushki. Hon tror också att de kan bli de tuffaste konkurrenterna i kväll.

– Jag gillar ryskorna, de känns äkta, genuina, sa hon.

Och Ryssland blir nog en av Sveriges svåraste motståndare. ”Nije Ljubav Stvar” med startnummer sex, är det näst mest segertippade bidraget i kvälls final.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2012

Mer i ämnet