Jasmine Kara. Foto: TT/Janerik Henriksson

Teknikkaos på genrepet för Jasmine Kara

Uppdaterad
Publicerad

Den avancerade scenshowen fick ljudet att fallera.

Jasmine Karas nummer bröts under genrepet i Växjö.

– Jag tänkte, yes nu får jag köra en gång till, säger hon.

Jasmine Kara hann sjunga drygt halva sitt bidrag under genrepet för publik i Växjö innan musiken tystnaden. Orsaken var ljudproblem.

– Det ligger två parallella ljudspår i hennes låt eftersom vi har gjort en trickfilmning i ett parti. I och med att partiet är förinspelat ligger ett bildspår med en tillhörande ljudfil parallellt med direktsändningen, men ljudspåret ska givetvis inte vara på. Det var det nu och det låg inte helt i synk så man hörde det som ett eko. Det gick ut i tv-rutan, därför var vi tvungna att bryta. Det berodde på en knapp, säger Christer Björkman, tävlingsproducent.

Melodifestivalen 2017

”Inget jag led av”

Jasmine Kara, som fick ta om hela framträdandet, tog pausen med ro.

– Jag tänkte, yes nu får jag köra en gång till. Det var ingenting som jag led av, tvärtom. Jag älskar det här och ju mer man får sjunga för publiken desto roligare. Det är bara att köra på. Jag är alltid laddad, någon skulle kunna ringa mig i sömnen och be mig sjunga.

– Jag är inte så van vid att saker är uppstyrda, jag brukar oftast styra upp det själv. Jag är van vid att man kommer till ställen och det inte ens finns en mikrofon. Jag har sjungit i tunnelbanan, jag är van vid det mesta.

Används som backup

Artisternas framträdanden under genrepet filmas och används som backup på lördag om något skulle gå fel under direktsändningen.

Hur ska ni undvika att det här händer i sändning?

– Jag ska stå och vakta den där knappen, säger Christer Björkman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet