Jay-Z vill göra film av Trayvon Martins fall. Foto: TT

Jay-Z gör film om dödsskjutningen av Trayvon Martin

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningen av 17-årige Travyon Martin är ett av de senaste årens mest uppmärksammade rättsfall i USA.

Nu vill rapparen Jay-Z göra film av händelsen.

17-årige Trayvon Martin var obeväpnad när han sköts till döds av bostadsområdesvakten George Zimmerman i Florida 2012. Anledningen var att Zimmerman tyckte att Martin ”såg misstänkt ut”.

När Zimmerman friades för skjutningen hölls demonstrationer på hundratals platser i USA och fallet ledde till högljudda anklagelser om att amerikansk polis använder sig av rasprofilering. Rapparen Shawn ”Jay-Z” Carter och hans fru Beyoncé var några av demonstranterna.

Blir serie i sex delar

Nu fortsätter Jay-Z att belysa händelsen. Artisten planerar att göra en film och en tv-serie av fallet, skriver Variety. Han har tillsammans med filmbolaget The Weinstein Company köpt rättigheterna till två böcker om händelsen och bevakningen av den. Böckerna redogör också för Trayvon Martins barndom och uppväxt.

Enligt Variety vill Jay-Z göra en dokumentärserie på sex delar samt en film om mordfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.