Jodie Foster har gift sig

Uppdaterad
Publicerad

Den 51-åriga Oscarsvinnaren gifte sig med flickvännen Alexandra Hedison under helgen. Paret har dejtat sedan förra sommaren. Paret har inte velat berätta något mer om händelsen.

Hedison, en 44-årig fotograf från Los Angeles, har tidigare dejtat Ellen DeGeneres. Hon har också jobbat som skådespelare, med roller i tv-serierna Nash Bridges och The L word.

Jodie Foster har tidigare varit väldigt förtegen om sitt privatliv, och det var först vid Golden globe-galan 2013 som hon offentligt kommenterade att hon är homosexuell, i tacktalet för ett pris för livslång gärning.

– Jag är redo att prata om något som jag aldrig direkt sagt offentligt. Något jag är lite nervös för, men inte lika nervös som min publicist Jennifer är. Jag tänker bara säga det: Jag är singel! Jag hoppas att ni inte blir besvikna över att det här inte kommer att bli ett pampigt komma ut-tal. Jag kom nämligen ut för ungefär tusen år sedan tillbaka på stenåldern.

Hon tillade att när hon kom ut var det något man berättade för vänner, familj – folk man faktiskt träffat.

– Men nu för tiden har jag förstått att kändisar förväntas komma ut med en presskonferens, en egen parfym och en realityshow.

Foster har två barn tillsammans med Cydney Bernard, som hon separerade från 2008 efter en 20 år lång relation.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.