Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
The Smiths Johnny Marr är en av flera artister som kritiserat att deras musik används under Trumps valkampanj. Foto: TT

Johnny Marr kritiserar Donald Trump – spelade The Smiths-låt i sin valkampanj

Uppdaterad
Publicerad

The Smiths gitarrist Johnny Marr vill inte förknippas med Donald Trump. Det står klart efter att den forne presidenten använt en låt av The Smiths i sin valkampanj i delstaten New Hampshire.

Det handlar om The Smiths klassiker “Please Please Please Let Me Get What I Want” som spelades när när publiken väntade på att Trump skulle kliva upp på scenen.

Det här har besvarats av Johnny Marr, som nu ber Donald Trump att sluta använda låten omedelbart:

”Aldrig i livet hade jag kunnat tro att detta kunde inträffa. Betrakta den här skiten som avslutad just nu”, skriver Johnny Marr på X.

Kritiseras av stjärnorna

Det är inte första gången som Donald Trump ombeds av sluta använda låtar i sin valkampanj.

Bland annat har artister som Adele, Bruce Springsteen, Phil Collins och Rihanna kritiserat Donald Trump och hans team för att de spelar deras musik vid offentliga evenemang.

The Smiths Johnny Marr skrev låten tillsammans med Morrissey, som inte kommenterat användandet. Donald Trumps team har heller ännu inte bemött kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.