Jon Henrik och Aninia kramas efter sin repetition. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen 2017: ”Rösterna gick huller om buller”

Uppdaterad
Publicerad

Jon Henrik Fjällgren och debutanten Aninia knep i kväll en tredje plats i Melodifestivalen 2017. De känner sig nöjda och tycker att resultatet blev spännande.

Jon Henrik Fjällgren deltog i år för andra gången i Melodifestivalen och denna gång tillsammans med Aninia. Duon gick direkt till final från sin deltävling och har lett flera omröstningar här på svt.se/melodifestivalen.

I kväll placerades de på en tredje plats efter Robin Bengtsson och Nano och duon känner sig nöjda. 

–  Vi har gjort det bästa vi kan och vi kom jäkligt bra ändå, säger Jon Henrik efteråt.

– Ja, jag är asnöjd. Tredje plats är ju fantastiskt, fyller Aninia glatt i.

Kommer kanske jobba ihop igen

När Jon Henrik tävlade sist i Melodifestivalen 2015 hamnade han på en andra plats efter Måns Zelmerlöw. Om han kommer tillbaka en tredje gång kan artisten inte svara på. Vad han däremot kan svara på är om han och Aninia kommer att jobba tillsammans igen.

–  Det tror jag. Vi trivs ihop.

Rösterna gick huller om buller

Jon Henrik tycker att det var väldigt spännande att se hur både den internationella juryn och de svenska tittarna har röstat och hur de tänker.

–  Man har ju tänkt vilka de har pratat mycket om och vilka som har setts som potentiella vinnare. Och så går rösterna lite huller om buller kände jag. Men det var kul att se, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.