Jonas Gardell. Foto: TT

Jonas Gardell firar 30 år på scenen

Uppdaterad
Publicerad

Efter 30 år av romaner, poesi, scenshower och teater sammanfattar Jonas Gardell nu sin karriär i den nya föreställningen ”30 år tillsammans”.

Föreställningen som har premiär i vår firar att det har gått över 30 år sedan den första boken, det första scenframträdandet och den första träffen med maken Mark Levengood.

”Jag växte upp i ett land där det fanns två tv-kanaler, tre radiostationer och en Ingemar Stenmark. Kvinnor fick inte ännu bli präster, turk på burk luktade urk och homosexualitet var en sjukdom. Med den här showen vill jag försöka fatta vad som hände. Jag kommer att göra gamla texter och nya texter om vartannat för att försöka förstå”, skriver Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

Bok blev tv-serie

Jonas Gardell har på senare år haft stora framgångar med romantrilogin ”Torka aldrig tårar utan handskar”, som även gjordes som tv-serie för SVT:s räkning. Hans senaste bok ”Livet suger och sen dansar man disco” – en samling av hans bästa tweets – utkom 2014.

”30 år tillsammans” har premiär på Cirkus i Stockholm den 14 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.