Joost avvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Skypegrundaren Niklas Zennströms tv-tjänst Joost var mycket omtalad när den lanserades. Nu är tjänsten under avveckling.

Niklas Zennström har länge legat steget före i den digitala utvecklingen. Han utvecklade Kazaa som kan sägas ha dragit igång fildelningsrevolutionen. Hans bolag Skype var med i första ledet när internet-telefonin bröt igenom.

Därför var det många som trodde att Niklas Zennström var nästa framtidsutveckling på spåren när han lanserade Joost, beskrivet som ett sätt att se TV via internet.

Men få konsumenter kunde se fördelen med att blanda in en speciell webtjänst för att ta del av rörlig bild på datorn, när det går lika bra utan.

Nu lägger Joost ner möjligheten att se tv-inslag med hjälp av det specialutvecklade programmet. Av Joost återstår bara en hemsida med videoklipp som spelas upp via webbläsaren, i stil med Youtube och många andra sajter.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.