Justin Bieber gripen för rattfylla

Uppdaterad
Publicerad

Popstjärnan Justin Bieber greps i morse för rattfylla i Miami. Polisen stoppade två bilar som körde ikapp – bakom ratten i den ena bilen satt Bieber.

Polisrapporten visar att Justin Bieber greps när han deltog i ett street race och körde i 100 kilometer i timmen i ett bostadsområde.

– Han hade förbrukat en del alkohol, rökt marijuana och tagit vissa receptbelagda läkemedel, säger Miami Beach polischef Raymond Martinez till BBC.

Polisen har gjort arresteringsrapporten tillgänglig via Twitter, och i den kan man läsa hur popstjärnan var väldigt arg efter gripandet, och han greps för misstänkt rattfylleri och för att ha gjort motstånd.

”Vad fan har jag gjort? Varför stoppade du mig?” ska han ha sagt.

Det här är inte första gången som 19-åringen har problem med polisen. För en vecka sedan greps han i Los Angeles, anklagad för att ha vandaliserat grannens hus genom att kasta ägg på det. Han har också tvingats städa upp väggar han klottrat ned på turné i Australien och Brasilien.

Florida har stränga straff för rattfylleri och Bieber riskerar nu fängelsestraff. Vid åttatiden svensk tid släpptes han ur häktet i Miami.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.