K. Svensson beger sig ut på stand up-turné. Foto: SR

K. Svensson gör ny stand up-show

Uppdaterad
Publicerad

För drygt två månader sedan, efter ett hotfullt utbrott mot Åsa Linderborg och Victor Malm, tappade K. Svensson bokuppdrag, podcastsamarbeten och inbokade föreställningar. Nu återvänder han till stand up-scenen med sin nyskrivna show ”Persona non grata”.

DN rapporterar att komikern och författaren K. Svensson ska sätta upp en ny stand up-show med namnet ”Persona non grata”. Titeln anspelar på att flera av hans arbetsgivare, bland annat Sveriges radio, Aftonbladet och Rabén & Sjögren, bröt med K. Svensson för lite mer än två månader sedan efter att han uttalat hotelser och grova ord mot recensenten Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

”Står inte bakom tidigare uttalanden”

Den 22 mars är det premiär på Bonden bar i Stockholm. K. Svensson har tidigare fått inbokade shower inställda efter händelserna med Victor Malm och Åsa Linderborg. Även Bonden bar har haft sina funderingar. I ett sms till DN skriver arrangören Leena Khaan bland annat: ”Vi står absolut inte bakom K. Svenssons tidigare uttanden, men samtidigt tänker vi inte låta ett idiotiskt uttalande stå till grund för att stoppa en komiker att uppträda här”.

Till attack mot DN på Twitter

DN:s efterforskningar verkar dock inte ha uppskattats av K. Svensson. Han tog till Twitter kort efter att artikeln publicerades och skrev: ”Hororna på DN Kultur ringde upp ägaren av Bonden bar o frågade hur dom ställer sig till att jag uppträder där. FU”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.