Foto: TT

Kanye ställer in turné efter Beyoncé-diss

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Kanye West avbryter sin pågående USA-turné efter inställda konserter och verbala angrepp mot Beyoncé och Jay Z från scen, uppger musiksajten Pitchfork.

Kanye West har haft en stökig vecka.

I fredags överraskade stjärnan sina fans med budskapet att han, om han hade röstat, hade röstat på Trump.

Dagen därpå överraskade West igen – då från scenen i Sacramento. Efter bara tre låtar bröt han konserten för att hålla ett anförande om bland andra Beyoncé, Jay Z och facebookgrundaren Mark Zuckerberg.

”Jay Z, ring mig”

Bland annat kritiserade han sin vän Jay-Z för att inte ha stöttat honom och frun Kim Kardashian efter att Kardashian blev rånad på sitt hotellrum i Paris tidigare i höst.

– Jay Z, ring mig. Jag vet att du har mördare. Skicka dem inte på mig. Ring mig bara, ta det som en man, sa han till publiken.

Han gjorde även utfall mot Beyoncé.

”Beyoncé – jag blev sårad när jag hörde att du inte skulle uppträda på VMA-galan om du inte vann Video of the Year över mig. (...) Ibland spelar vi det politiska spelet för mycket och glömmer vilka vi är för att vinna”, sa han om artistkollegan. 

Därefter stormade han av scenen och försvann.

Ställer in turnén

Enligt Pitchfork väljer Kanye West nu att ställa in de återstående 21 spelningarna på sin USA-turné, något som ska ha bekräftats av Wests egen stab.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.