• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konstverk från galleriet Visual Arts Forum i Ramallah ställs ut på internationell konstmässa i Skärholmen i Stockholm. Foto: SVT

Kaos och explosivitet på Supermarket independent art fair 2024

Uppdaterad
Publicerad

Nu pågår den årliga konstmässan Supermarket independent art fair, för artonde året i rad. För andra gången äger konstmässan rum i Skärholmen centrum i södra Stockholm.

Supermarket är en av världens äldsta konstmässor för gallerier drivna av konstnärer. Temat för året är ”dream on”.

– Det blir en skojig, explosiv och kaosartad mässa, säger en av mässans tre konstnärliga ledare Pontus Raud.

Internationell prägel

Gallerier från 66 olika länder ställer ut på konstmässan som pågår 25-28 april. Utställningssalen är ett tvåtusen kvadrat stort före detta lekland i Skärholmen.

– Skärholmen har en internationell profil och det passar oss, säger Alice Máselníková, mässans andra konstnärliga ledare.

Gallerier från krigshärjade länder

En av utställarna är det palestinska galleriet Visual Arts Forum från Ramallah.

Helt lätt att ta sig ut från Palestina och resa drygt 400 mil fågelvägen till Sverige var det inte, men helt klart mödan värd, tycker konstnären och utställaren Majd Masi.

– Det här blir en unik möjlighet att lyfta upp vår konst, kultur och få våra berättelser hörda, säger hon.

I videoklippet kan du se mer explosiv och kaosartad konst från Supermarket 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.