Conchita flyger in på scen under genrepet. Foto: TT

Kaos på genrepet i Wien

Uppdaterad
Publicerad

Genrepet inför lördagens final i Eurovision Song Contest i Wien har inte fått någon vidare start. Efter flera tekniska missöden fick introduktionen till finalen avbrytas 20 minuter in i fredagseftermiddagens genrep.

I programmets inledning ska fjolårets vinnare Conchita Wurst sjungande sväva över scenen innan hon landar och ställer sig framför en barnkör.

Musiken avbröts

Men under repetitionen avbröts musiken, för att plötsligt börja spelas igen medan programledartrion Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler och Arabella Kiesbauer förtvivlat försökte överrösta den inspelade körsången. Och det blev tydligt för alla åskådare att varken barnkören, Wurst eller den rappande gästartist som studsade in på scenen sjöng live.

Eurovision song contest 2015

40 minuter försenade

Därefter skulle de 265 artister som är med och utgör finalens 27 bidrag kliva upp på scenen samtidigt, ett moment som inte precis fungerade smärtfritt. Först 40 minuter efter utsatt starttid kunde det första tävlingsbidraget framföras.

Den 60:e upplagan av Eurovision Song Contest sänds live från Wiener Stadthalle på lördag kväll. Sverige representeras av Måns Zelmerlöw och bidraget ”Heroes” som har startnummer 10 av 27.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet