Fredrik Kempe hoppas sjunga upp Centerpartiet över riksdagsspärren. Foto: TT Bild

Fredrik Kempe gör Centerpartiets vallåt

Uppdaterad
Publicerad

Schlagerkungen Fredrik Kempe går från Sanna Nielsen till Annie Lööf.

Partierna rustar på bred front inför höstens riksdagsval. Nu meddelar Centerpartiet att man värvat kompositören och artisten Fredrik Kempe till sitt stall.

Fyrfaldig festivalvinnare

Efter att ha vunnit Melodifestivalen fyra gånger under 2000 talet med Charlotte Perelli, Malena Ernman, Eric Saade och nu senast Sanna Nielsen är Kempe nu i full gång med att skriva och spela in låten Center-låten ”Nära dig”. Enligt ett pressmeddelande ska låten handla om vad partiet kallar ”Närodlad politik”

– Jag har tidigare röstat på båda de politiska blocken men tycker att Alliansen och Centerpartiet har gjort ett mycket bra jobb de senaste åtta åren, säger Fredrik Kempe i en kommentar.

Mindre än Sanna?

I TV4/Novus senaste opinionsundersökning från 29 maj får Centerpartiet 3,9 procent av väljarnas röster. Detta kan jämföras med Sanna Nielsens och Fredrik Kempes ”Undo” som i Melodifestivalens final fick 25,8 procent av folkets telefonröster.

Kulturnyheterna söker Fredrik Kempe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.