Ken Ring lägger av med musiken, skriver han i ett inlägg på sin Facebook-sida. Foto: Staffan Claesson / TT.

Ken Ring planerar att sluta med musiken

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit en central del av svensk hiphop i snart 20 år. Nu väljer rapparen Ken Ring att lägga ned musikkarriären.

I ett långt inlägg på sin Facebook-sida förklarar Ken Ring att han har tröttnat på hela hiphopscenen. Orsaken är bland annat att han inte längre tycker att det finns någon drivkraft kvar.

”Finns inte ens en kamp kvar mot makten. Vi verkar nöjda med det vi är idag. Men jag kan inte stå för det mer. Jag hämtade hela jävla hiphop grejen hit, ja du hörde fucking rätt. Jag gjorde det ni älskar idag. Vi krigade för vår rätt. Vad ska jag göra nu, jaga en fucking P3 guld pokal. JAG SKITER I ALLT DET!”, skriver rapparen.

Förändrad genre

Han skriver också att utan hiphop ”hade han varit död” och att det var ”vårt sätt att överleva”. Men nu ser han hur genren har förändrats.  

”Det är hungern som gör att man behöver mat. Inte status. Så därför väljer jag att lägga micken på hyllan. För ni lyssnar inte länge på hiphop, ni lyssnar på plast. Figurer och skådespelare”, skriver Ken, som också berättar att han i dag är en annan person än rapparen Ken Ring:

Slutet lär dröja

”Ken Ring, nej mitt namn är Ken Kiprono Ring. Och jag svär det ni ser idag i scenen jag skapade är så fucking långt från det jag är. Jag är en man, pappa och människa. Jag lever för att vi alla en dag ska lyckas.”

Men det definitiva slutet kan dröja.

— Det blir minst två album till ... men det börjar bli dags snart. Om jag klarar av att sluta, skriver Ken Ring i en mejlkommentar till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.