Kent Ekeroth på Sverigedemokraternas valvaka 2014. Foto: TT

Kent Ekeroth stämmer SVT

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kent Ekeroth stämt och fått rätt mot flera tidningar för publiceringar i samband med ”järnrörsskandalen” har turen nu kommit till SVT.

Han har tidigare krävt 20 800 kronor av Göteborgs-Posten. Tidningens dömdes, men behövde bara betala 3.100 kronor. Av Dagens Media ville Ekeroth ha 11.600 kronor. Han fick 4.200.

Nu stämmer Kent Ekeroth även SVT för publiceringar i samband med ”järnrörsskandalen” i november 2012.

– Vi har inte läst stämningsansökan än. Vi ska göra det, och sedan ta ställning till den, säger Margaretha Eriksson, ställföreträdande ansvarig utgivare på SVT Nyheter.

Järnrör på Kungsgatan

SVT publicerade stillbilder ur filmen där sverigedemokraterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnar sig med järnrör och skriker rasistiska och sexistiska tillmälen till folk de möter, på Kungsgatan i Stockholm i juni 2010.

I sin stämningsansökan menar Kent Ekeroth att SVT bland annat ”i strid med upphovsrätten ändrat filmens verkskategori”, rapporterar Dagens media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.