Skådisarna som spelar huvudkaraktärerna i ”How I Met Your Mother”. Men till spinoff-serien ”How I Met Your Dad” kommer alla karaktärer bytas ut. Foto: TT Bild.

”How I Met Your Mother” får spinoff

Uppdaterad
Publicerad

Nu är ryktena bekräftade: Det blir en fortsättning på succéserien ”How I Met Your Mother”.

Serien ”How I Met Your Mother”, vars nionde och sista säsong just nu spelas in och sänds i USA, har varit omåttligt populär ända sedan starten 2005.

Nu står det klart att skaparna av serien kommer spela in ett pilotavsnitt för en spinoff med namnet ”How I Met Your Dad”. Det bekräftar Carter Bays, en av seriens skapare, på Twitter.

Inget mer MacLaren's

Den nya serien kommer följa en helt ny grupp karaktärer med en kvinnlig huvudperson, som precis som originalseriens Ted Mosby söker efter den stora kärleken. Även ”How I Met Your Mother”-gängets stammisställe MacLaren's kommer bytas ut mot en annan bar:

”Vår förhoppning är att HIMYD (How I Met Your Dad) blir sin egna magiska, fantastiska, knasiga grej, och att de två serierna står för sig själva sida vid sida”, skriver Carter Bays på Twitter.

Emily Spivey skriver manus

Carter Bays skapade ”How I Met Your Mother” tillsammans med kollegan Craig Thomas, som även han kommer arbeta med den nya serien.

Ny i projektet är författaren och producenten Emily Spivey, som tidigare bland annat ligger bakom komediserien ”Up All Night”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.