Ur ”Coming Out Simulator 2014” Foto: ncase.itch.io/coming-out-simulator-2014

Kom ut ur garderoben genom spel

Uppdaterad
Publicerad

Komma ut-simulatorn är den första i sitt slag.

Nicky Case, som själv är homosexuell, skapade ”Coming Out Simulator 2014” för att kunna hjälpa personer att själva våga ta steget och berätta om sin sexuella läggning för familj och vänner.

Spelar Nicky

Spelaren förflyttas fyra år tillbaka i tiden till när Nicky Case själv skulle komma ut. Spelaren få då agera ”Nicky” och många av de dialoger som uppstår under spelets gång är hämtade ur Nicky Cases egna liv, skriver han på sin blogg.

Kontaktades av föräldrar

Spelet lanserades i slutet av juni och redan efter två dagar hade ”Coming Out Simulator 2104” spelats 17.000 gånger.

”Det som verkligen, verkligen betydde något, var all den rörande respons jag fick via Twitter och mejl. Jag hade ingen aning om att jag skulle bli så rörd. Personer i garderoben, personer som redan är ute, föräldrar som vill stötta sina barn, ex-pojkvänner till personer som är i garderoben... alla kontaktade mig”, skriver Case på sin blogg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.