Özz Nûjen Foto: Jack Mikurt / TT Bild

Özz Nûjen: ”Kan inte styra vad media skriver”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag tänker inte mångfald, jag är en individ och jag kan bara vara mig själv, säger Özz Nûjen till Kulturnyheterna.

Men det är inte något som skrämmer honom, tvärtom. Han berättar för Kulturnyheterna att det kommer bli en stor utmaning och att han är genuint nyfiken på de andra deltagarna.

– Vad jag har förstått så ville de andra att jag skulle vara med. Det säger ju något om det jag hittills har gjort, att de tycker att det är bra, säger Özz Nûjen och fortsätter:

Medier

–  Vi har mer gemensamt än vad man kan tro. Vi har alla stått på scenen och jobbat framför kameran, men på olika sätt och där skiljer jag mig mest från de övriga.

”Glad, stolt och hedrad”

Nûjen känner inte någon av de andra stjärnorna som ska inta slottet sedan tidigare, inte mer än att de någon enstaka gång har träffat varandra på någon tillställning. Men när han fick förfrågan för fem veckor sedan så var svaret att tacka ja enkelt för honom.

– Har jag hunnit fylla 60 år tänkte jag först (skratt), självklart blev jag glad, hedrad och stolt.

Står för underhållningen

Han berättar att de andra deltagarna kommer att bli underhållna av honom, men hur hans dag kommer att se ut är något som ännu är oklart.

– Jag kan bara vara mig själv och det är tillräckligt eftersom det kan bli lite hur som helst. Men jag kan lova att det kommer bli en rolig och speciell dag.

Hur tänker du kring mediebevakningen som programmet har haft under tidigare år?

– Vad media skriver kan jag inte styra över. Jag kan inte tänka på det, men man får som deltagare i programmet bestämma vad man anser att man kan dela med sig av och inte. I den aspekten kommer vi säkert ha delade meningar.

15 år som komiker

Özz Nûjen första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé. När föreställningen visades i SVT blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play. I år firar han 15 år som komiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet