Hörby om horskämtet

Uppdaterad
Publicerad

Filippa Bark drog ett skämt om Hörby kommun och dess dubbeltydiga domän: horby.se.

Då kraschade kommunens hemsida.

”Vi bjuder på den”, säger Susanne Meijer, kommunstyrelsens ordförande.

Den som försökte surfa in på Hörby kommuns hemsida under Melodifestivalen kom inte långt.

Komikern Sissela Benns karaktär Filippa Bark har rollen som sidekick till programledarna i årets Melodifestival.

Melodifestivalen 2015

Under lördags program skämtade hon om Linus Svennings hemkommun Hörby, vars hemsida lyder www.horby.se.

– Hörby kommun har en väldigt trevlig hemsida. Vad är adressen dit? Jag har glömt det. Www punkt, ja horby. Horby var det ja! Killarna kunde det, det var ju en överraskning, sa Filippa Bark.

Hemsidan kraschade

Strax därefter dök flera meddelanden på sociala medier upp om att kommunens hemsida var så överbelastad att den inte gick att surfa in på.

Susanne Meijer (S) är ordförande i Hörbys kommunstyrelse. Tyvärr missade hon kvällens Melodifestival, och därmed skämtet.

– Jag blev informerad om att de skämtat om horbyn. Det är ett vedertaget skämt här, så att ja... Vi bjuder på detta här i Hörby. Om vi kan glädja lite folk är vi glada för det, säger hon.

”Sätter Hörby på kartan”

Det sägs att hemsidan kraschade till följd av överbelastning. Är det här bra pr för kommunen?

– Det är väl alltid bra i och för sig tycker jag... Sedan kan man alltid diskutera vad det handlar om. Vilket skämt det handlar om. Men det är kul att sätta Hörby på kartan.

Susanne Meijer säger att kommunens domännamn varit föremål för diskussion i år. Melodifestivalen kommer inte med några nyheter.

– Vi har pratat om det går att göra någonting åt de här prickarna. Men ja, vi har ju Höör nära oss. Man brukar gärna säga att det är hor, nära horbyn, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet