Verk av Louise Bourgois på Moderna museet i februari 2015. Foto: TT

Beslut om ArkDes och Moderna skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att omorganiseringen skulle ta fart i höst. Men istället skjuts beskedet om Moderna museets och ArkDes eventuella sammanslagning nu fram till oktober.

Många har länge velat slå ihop Moderna museet med myndigheten Arkitektur- och designcentrum, ArkDes. Ett officiellt förslag kom från Kulturdepartementet den andra april i år.

Både Kerstin Brunnberg, tillförordnad överintendent på ArkDes, och Daniel Birnbaum, som är chef på Moderna museet, var positiva till förslaget och Kulturdepartementets plan var att omorganisationen skulle träda i kraft den första oktober i år.

Olika synpunkter

Men nu har beslutet skjutits på framtiden. Det är istället beskedet som väntas komma den första oktober.

– När vi har gått igenom remissvaren och de olika synpunkter som funnits, och även träffat olika aktörer så har vi landat i det här. Vi får återkomma i oktober om exakt hur det här ska organiseras efter det, säger Alice Bah Kuhnkes pressekreterare Kristoffer Talltorp till Kulturnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.