default_caption

”Förvånansvärt pretentiösa och präktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist riktar hård kritik mot Arkitektur- och designcentrums utställning om ung nordisk arkitektur.

– Arkitektur- och designcentrums nya utställning om ung nordisk arkitektur är minst sagt färglös, raka led med sparsmakade skulpturer uppbyggda av enkla geometriska former och obehandlade naturmaterial. Något man förknippar med de nordiska 1900-tals arkitekterna som har gått i pension för längesen, säger Dennis Dahlqvist.

Han nämner vad han anser är ett par undantag men tycker överlag att den unga nordiska arkitekturen behöver ”en rejäl blodtransfusion”.  

– Många av deltagarna är också förvånansvärt pretentiösa och präktiga. Mest överspänd är nog Elding Oscarson, vilken fågelunge vill bo i en sån fantasilös minimalistisk holk?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Recensioner i Kulturnyheterna

Mer i ämnet