Galleristen Jonas Kleerup la i förra veckan upp en bild som hintade om att Banksy är i Stockholm. Foto: Jonas Kleerup/SVT

Är detta Banksys skåpbil?

Uppdaterad
Publicerad

Mysteriet kring den eventuella Banksykuppen tätnar.

Tidigare galleristen Jonas Kleerup är en av dem som menar att Banksy planerar ett konstverk i Stockholm.

Skåpbil skådad

Förra veckan lade han upp en bild av en skåpbil med bildtexten ”Banksy är i stan”. Men när Kulturnyheterna ringer vill han inte säga något mer om händelsen.

Streetartisten Banksy

– Jag var ute på stan och såg skåpbilen av en slump, säger han.

Varför kopplade du den till Banksy?

– Kalla det ren intuition. Jag kan inte säga mer, skrattar han.

Förnekar inblandning

I höstas skapade Banksy en liten mobil park inuti en skåpbil i New York men Jonas Kleerup tror inte att Banksy skulle göra något liknande här i Stockholm.

Själv förnekar Jonas Kleerup att han skulle vara involverad i något planerat projekt.

”Avvaktar mer information”

Bilden är tagen i centrala Stockholm och om det verkligen är på den utsatta adressen Hudiksvallsgatan som Banksy planerar något projekt är oklart.

– Jag ska avvakta lite innan jag bestämmer vart jag beger mig på söndag, för jag vet inte vad upplägget blir. Jag har mina kontakter och hoppas på att få mer information före söndag, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streetartisten Banksy

Mer i ämnet