Gör konst av borttagna kroppsdelar

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Karim Boumjimar har opererat bort sin navel och sina bröstvårtor. Nu säljer han dem som konst.

Den 18-årige konstnären Karim Boumjimar vet hur man ska chocka konstvärlden. Boumjimar opererade bort sin navel och sina bröstvårtor och under den senaste veckan har han publicerat bilder i sociala medier på sin kropp som har väckt mycket uppmärksamhet. ”Jag har gjort mig av med mina bröstvårtor och jag kommer att sälja dem. Mitt navelhalsband kommer också snart” skrev han på Twitter.

– Jag försöker alltid att sälja mina verk för jag vill inte bli för fäst vid dem. Jag försöker att bli av med dem så att jag inte känner några känslor för dem, säger han till tidningen Dazed.

Kommer att ångra sig

Inspirationen till att göra detta hämtade han från Mona Lisa, den cypriotiske performancekonstnären Stelarc och idén om att vi alla är födda med samma anatomi, en blank canvas som vi kan modifiera som vi vill berättar han för tidningen.

Det är många som tror att bilderna är manipulerade eftersom det inte syns några ärr på bilderna. 18-åringen menar att det beror på att han använder väldigt mycket smink.

Boumjimar förnekar också att hans bilder skulle vara ett skämt och att han bara gör det för att få uppmärksamhet i sociala medier.

– Jag behöver inte bevisa någonting för någon annan för att till syvende och sist så är det min kropp, säger Karim Boumjimar till Dazed.  

Men han tror att han kommer att ångra sig i framtiden.

– Definitivt. Men jag kommer att skratta åt det när jag är 50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.