Här i Karlstad brukade Nordeas kunder kunna ta del av Gustav Fjaestads och Anshelm Schultzbergs vintermotiv. Nu är det blomsteraffischer som gäller. Foto: Helena Karlsson/NWT

Nordea rensar ut klassisk oljekonst

Publicerad

Nu är det slut med konstnärliga intryck för Nordeas kunder i Karlstad. Klassiska oljemålningar ersätts av affischer.

När Nordea sökte en ny profil togs oljemålningar av Gustav Fjaestad och Anshelm Schultzberg bort från bankhallen vid Stora torget i Karlstad, och ersattes av affischer. Många kunder och anställda blev besvikna. Men Nordea vill att alla kontor ska se ut på samma sätt.

– Vi fokuserar på en gemensam profil inom hela Nordea Norden. Man ska känna igen sig när man kommer in på något av våra kontor. Precis som man gör när man kommer in på en viss bensinstation, säger regionchef Johan Asklund till Nya Wermlands-Tidningen.

De två vintermålarnas verk ställdes i ett förråd. Var de sedan hamnar är oklart. Men det blir inte där flest besökare kan se dem, uppger Nordea för Nya Wermlands-Tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.