Ulf Lundell har försökt stoppa tornet i Kivik i åtta års tid. Foto: TT

Ulf Lundell ger sig inte

Uppdaterad
Publicerad

Författaren och rocklegenden vill verkligen få bort konsttornen. Nu överklagar han till högsta instans.

I åtta år har Ulf Lundell bråkat med Kivik Art Center om det konstverk av betong som bor granne med musikern. Verket kallas av konstcentret för en skulptur eller en paviljong och är 18 meter högt. Det uppfördes utan bygglov 2008, då Simrishamn kommun inte bedömde att det var en byggnad.

Oavsett vad det är, vill Ulf Lundell ha bort det eftersom han menar att besökare kan ta sig upp i tornet och se in i hans hem.

I slutet av mars kom domen från mark- och miljödomstolen som beslutade att verket skulle få stå kvar. Men debaclet är inte över för det.

Nu meddelar Ulf Lundell i en artikel i Aftonbladet att han överklagar domen till högsta instans – mark- och miljööverdomstolen. Han skriver att det måste till ett prejudikat innan hela trakten, Österlen, ”översvämmas av nitton metet höga kopior av Eiffeltornet”.

Ulf Lundell skriver att han ”tänker slåss – ända in i kaklet”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.