Konstnärerna om Broder Daniel-hyllning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att kommunen ville plocka bort hyllningen till indiebandet Broder Daniel uttalar sig nu konstnärerna bakom Shoreline-stenen.

Stenen restes i kanten av Slottskogen i samband med årets Way Out West-festival, och de två konstnärerna som säger sig stå bakom stenen där det står ”Spela Shorline” vill vara okända för allmänheten.

Men i en intervju i Göteborgs Posten svarar de nu på frågor och späckar sina svar med referenser till Broder Daniels låt ”Shorline”. På frågan om varför de har velat sätta upp stenen svarar de till exempel:

– För min del har jag tänkt på att göra nåt sånt här sen jag var åtta eller nio och brukade stå nere vid strandkanten och titta på vågorna.

Svaret är en parafras på den första textraden i låten: ”Eversince I was eight or nine I´ve been standing on the shoreline.”

Kommunen vill ha dialog

På grund av de regler som finns kring gatukonst i Göteborg stad måste hyllnings-stenen tas bort men konstnärerna hoppas att kommunen kan vara flexibla och har hört av sig till parkförvaltningen och förklarat sina intentioner med verket.

– Vi hoppas och litar till att de kan vara flexibla när de förstår hur populärt, folkkärt och charmigt monumentet är. Vi inväntar svar, säger de.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.