Ny scen – nya framgångar? Foto: TT bild

”Kraftfull och maskulin” – så blir den nya Eurovision-scenen

Uppdaterad
Publicerad

Vallgrav, rörelsekänsligt golv och en 1200 kvadratmeter stor skärm gjord av lysdioder. Det var några av nyheterna vid presentationen av den scen som ska bära Eurovision song contest-deltagarna under finalhelgen i maj, skriver Berglingske.

– Ambitionen har varit att hitta ett vansinnigt kraftfullt uttryck. Därför har vi medvetet – till skillnad från tidigare år, då scenerna kännetecknats av mjuka feminina färger och funktioner- gått till ett kraftfullt och maskulint uttryck, säger tävlingschef Jan Lagermand Lundme till Berglingske

Senaste tekniken

Havet står som inspirationskälla och scenen omges av en lång bassäng, uppe på golvet reser sig en enorm stålkub. Om andan faller på kan Sanna Nielsen eller någon av de andra deltagarna rita fritt på scengolvet – som fungerar på samma sätt som en smartphone-skärm.

Eurovision Song Contest 2014

– Vi har varit ute i världen för att hitta den senaste tekniken, det har varit viktigt för oss att skapa något som aldrig setts förut, säger Jan Lagermand Lundme.

SVT Sydnytt har besökt arenan. Se ett illustrerande videoklipp här.

Hos danska DR kan du se fler bilder på arenan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2014

Mer i ämnet