I ”Lie lie land” dansar Donald Trump jive med Theresa May Foto: Kirsty Wigglesworth/ TT

”La La Land” blev ”Lie Lie Land” i graffitiverk

Uppdaterad
Publicerad

Filmaffischen för årets Hollywoodsaga inspirerade graffitikonstnären Bambi att bli politisk. I graffitiversionen dansar Donald Trump jive med Theresa May under rubriken Lie Lie Land.

I London har lekfull graffiti dykt upp på en fasad. Väggmålningen är signerad Bambi och är en parafras på filmaffischen för musikalfilmen ”La La Land”, enligt The Art Newspaper.

Men istället för Ryan Gosling och Emma Stone föreställer verket Donald Trump dansades jive med Englands premiärminister Theresa May under rubriken ”Lie Lie Land”.

Kritiserar Englands regering

Signaturen Bambi tillhör en kvinnlig Londonbaserad konstnär. Hennes verk har tidigare köpts av kända namn som bland annat Rihanna, Brad Pitt, Adele, Robbie Williams och Mark Owen från gruppen Take That.

Bambi är känd för sina politiska kommentarer och har i ett uttalande sagt att: ”Filmaffischen syns överallt i London – på bussar, hållplatser, reklampelare – ett glatt par som sorglöst dansar. Filmen hade premiär under en politiskt mörk tid då vår regering ljög om vårt kärnvapenprogram och höll Donald Trump i handen.”

Verket finns på en vägg i stadsdelen Islington i norra London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.