Laleh: Hur kan jag respekteras som en man?

Uppdaterad
Publicerad

På fredag har Laleh premiär för sin nya Sverigeturné där hon bland annat spelar i Scandinavium, Malmö Arena och Globen med över 30 musiker på scen. Kulturnyheterna har träffat sångerskan mitt under repetitionerna för att prata om konserterna, att förlora min mamma och det nya livet som producent i den mansdominerade popvärlden i Los Angeles.

– Hur kan jag sluta härma hur en man hade gjort bara för att få respekt? I slutändan handlar det om det. Det är lätt att man... På det sättet är det väldigt svårt. Det är lite som att man måste uppfinna hjulet. Inte bara för sig själv, utan för andra också, säger Laleh.

– Det finns en ängslighet när man inte hittar en man i rummet som ska sköta produktionen, ”ja, det är jättekul och vi gillar det du har gjort – men vem är han som har gjort det”. Så tittar de liksom bakom axeln och ba, är det någon där? Nej, det är jag som har gjort det.

Se hela intervjun med Laleh i Kulturnyheterna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.