Foto: TT

Lena Dunham ställer in boksigneringar

Uppdaterad
Publicerad

I boken ”Not That Kind of Girl”, skriver Lena Dunhamn hur hon som barn försökte övertala sin syster att kyssa henne och av nyfikenhet undersökte systerns vagina.

Författaren och skådespelaren Lena Dunham är på marknadsföringsturné med sina memoarer ”Not That Kind of Girl”, men efter att den högerkonservativa bloggen ”Truth revolt” anklagat henne för att ha begått sexuella övergrepp twittrar författaren nu att hon ställer in boksignering i både Berlin och i Belgien, rapporterar The Independent.

Nyfiken på livmödrar

I sina memoarer beskriver Lena Dunham hur hon som sjuåring frågade sin mamma om alla har livmödrar.

Medier

– Ja, vi är födda med dem och med alla våra ägg, men vi kan inte göra barn förrän vi är äldre, svarade mamman.

Lena Dunham beskriver hur hon då riktar sin uppmärksamhet mot lillasystern och några dagar senare särar på systerns ben för att se hur hennes vagina ser ut.

Illa berörd av anklagelserna

På twitter skriver Lena Dunham att hon upprörs över anklagelserna om sexövergrepp på systern och att de flesta barn brukar undersöka varandras kroppar.

– I boken beskriver jag hur det är att vara en udda sjuåring men att vrida min historia till att jag har begått sexuella övergrepp är sjukt, skriver Lena Dunhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet