Foto: TT

Lisa Ajax om kritiken: ”Det är orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Hon bytte ut ”fuck” mot ”damn” på genrepet.

Men Lisa Ajax håller egentligen inte med om kritiken mot hennes låttext.

– Det är ett fint budskap vilket jag tycker att många glömmer, säger hon.

De internationella jurygrupperna baserar sina poäng på framträdandet under fredagens genrep. Lisa Ajax valde att byta ut det kritiserade ordet i sin låt ”I don't give a” under just det repet, för att anpassa sig till de strängare internationella reglerna om språkbruk.

Men själv förstår hon inte kritiken mot hennes användande av ordet ”fuck”.

Melodifestivalen 2017

– Det har varit mycket som jag inte har hållit med om. Jag håller inte med om att man inte ska sjunga sådan ord i ett familjeprogram. Man måste förstå innebörden av ordet. Det är inte så att jag skriker ”fuck you”. Det är ett fint budskap vilket jag tycker att många glömmer. Det är lite orättvist mot texten, säger hon.

Tror inte på vinst

Lisa Ajax tror att ändringen kan hjälpa henne, men att hon är chanslös i striden om vinsten.

– För mig har det varit en vinst bara att komma hit trots allt som sagts om min låt. Folk tycker så mycket om den. Jag tror absolut inte att jag ens har någon liten chans att vinna.

I lördagens direktsändning väljer hon att sjunga originaltexten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet