Lloyd Webber överväger Abbey Road-köp

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske kompositören Andrew Lloyd Webber är intresserad av att köpa den klassiska musikstudion Abbey Road i London om skivbolaget EMI bestämmer sig för att sälja studion.

Abbey Road-studion är mest känd för att vara platsen där Beatles spelade in mycket av sin musik. Fortfarande kommer det många Beatles-fans till det gamla huset. Besöken brukar inte sällan också inkludera en fotografering på ett övergångsställe utanför studion, en imitation av Beatles klassiska skivomslag.

Efter att det blivit känt att det skuldtyngda skivbolaget EMI vill göra sig av mes studion har många röster höjts för att bevara huset och dess funktion intakta.

De flesta av Andrew Lloyd Webbers musikaler har spelats in i studion på Abbey Road och nu öppnar han alltså för att köpa in huset om det kommer ut till försäljning.

Sedan tidigare har Paul McCartney uttalat sitt stöd för att studion bevaras.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.