Foto: Scanpix

Madonna visade stöd för Pussy Riot

Uppdaterad
Publicerad

Höll tal under gårdagens konsert i Moskva.

Medlemmarna i punkkollektivet ”Pussy Riot” är åtalade för huliganism och i måndags gick flera musiker ut och visade sitt stöd för gruppen. Bland dem Madonna. Under gårdagens konsert tog världsstjärnan av sig tröjan för att visa att hon skrivit ”Pussy Riot” på ryggen.

”Jag vill bara säga ett par ord om Pussy Riot”, sade Madonna enligt NME. ”Jag vet att det finns två sidor av varje story och vill inte vara respektlös mot kyrkan eller regeringen. Men jag tycker att de här tre tjejerna – Masha, Katya, Nadia -  de har gjort någonting modigt.  De har betalat priset för det och jag ber för deras frihet”.

Hon fortsatte: ”Jag vet att alla som är här – om ni är här som mina fans – känner att de förtjänar sin frihet. Så till de tre som suttit i fängelse i tre månader, som går igenom en rättegång just nu – jag ber för er frihet,  jag vet att vi alla ber för er frihet och hoppas att vi en dag kommer leva i en värld fylld av fred, frihet och tolerans.”  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pussy Riot

Mer i ämnet