Madonna på Ullevi Foto: Scanpix

”Madonna gör revansch och visar attityd”

Uppdaterad
Publicerad

Trots kritiken den senaste tiden som riktats mot Madonna visade hon vad hon går för och enligt kritikerna bjöd hon i går på en imponerande konsert på Ullevi i Göteborg.

Madonna fick bra omdöme av kritikerna efter sitt uppträdande i Sverige, sången var mycket bättre och flera nummer satt som en smäck.

-Det var jätteintressant att se henne. Efter problem med utskällda konserter av fansen och kritiker verkade det som hon hade skärpt till sig, hon imponerade och levde verkligen upp till sitt epitet, säger journalisten och recensenten Tara Moshizi till SVT Nyheter.

”Det handlar mer om showen än musiken”

Daniel Magnusson skribent på Gaffa, var på plats under konserten och berättar att man lagt mer fokus på det visuella än själva musiken.

-Jag såg att folk förväntat sig mer av nostalgibiten, hon förändrar låtar och ger en helt ny skruv vilket gör att folk blir besvikna. Personligen tycker jag det var alldeles lysande och hon lyckas verkligen leverera, säger han till SVT Nyheter.

Olika förväntningar

Marcus Larsson, journalist på Aftonbladet, var på Madonnas konsert i Israel och beskriver i Aftonbladet sin besvikelse av att flera gamla hits har arrangerats om och förkortats.

Men Daniel Magnusson menar att folk har olika förväntningar, vissa vill att musiken ska stå mer i centrum och att det inte ska  vara så splittrat.

-Madonna vill ha med väldigt mycket, nya scener och nya visuella element. Jag ser Madonna med många ansikten därför vill jag ha många delar medan andra tycker det blir splittrat. Det är väldigt individuellt, säger han.

”Fullt ös”

Daniel Magnusson berättar att publiken var engagerad men att Madonnas 45 minuter sena ankomst gjorde människor något upprörda. Trots det lyckades hon ändå vända på stämningen.

”Redan från första tonen på Girl gone wild var det fullt ös”,  skriver kritikern Daniel Claeson i Göteborgsposten.

-Hon hade mycket bra publikkontakt och sångröst, i och med sitt uppträdande har Madonna gett Sverigepubliken ett fint konsertminne att bära med sig länge, säger Tara Moshizi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.