Regissörerna Laura Ricciardi och Moira Demos fick fyra priser för sin dokumentärserie ”Making a murderer”. Foto: TT

”Making a murderer” Emmy-prisas

Uppdaterad
Publicerad

Den populära dokumentärserien ”Making a murderer” belönades med priset för Bästa dokumentär under Creative Arts Emmy Awards.

Nyligen prisades det bästa inom svensk tv på Kristallen-galan under en två timmar lång direktsänd gala. Men när det bästa inom amerikansk tv ska prisas blir det en lite längre gala som sträcker sig över två helger. Under lördagen och söndagen gick Creative Arts Emmy Awards av stapeln, en del av Emmy Awards som har mer fokus på det som görs bakom kulisserna.

Fyra priser

Dokumentärserien ”Making a murderer” kammade hem hela fyra priser: Bästa dokumentär, Bästa manus för dokumentär, Bästa regi för dokumentär och Bästa klippning för dokumentär. Fyra priser fick även tv-evenemanget ”Grease live!”, en direktsändning av den klassiska musikalen ”Grease”, som visades i SVT i juni. Den fick bland annat pris för Bästa specialproduktion och för Bästa ljussättning.

Den stora Emmy-galan kommer att hållas under söndagen den 18 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.