Malena Ernman: Bartoli är ett unikum

Uppdaterad
Publicerad

Operasångaren Malena Ernman är ”löjligt lycklig” över att Cecilia Bartoli i dag presenterades som en av årets polarpristagare. – Det här är en musiker som gått emot sin egna bransch.

– Hon har gjort sig ganska obekväm, en kvinna som gått sin egen väg, säger Malena Ernman till Kulturnyheterna i samband med att polaprisjuryn i dag tillkännagav att den italienska mezzosopranen Cecilia Bartoli är en av årets två pristagare,

Till exempel valde Cecilia Bartoli enligt Malene Ernman att tacka nej till de stora scenerna som Metropolitan och La Scala för att välja mindre operahus där hon kunnat göra musiken mer på sitt eget sätt.

Polarpris 2016

Skapat en egen sångteknik

– Jag har sagt till många att hon är operabranschens Usain Bolt. Hon har skapat en egen sångteknik.

– Hon är så mycket mer än operasångerska, hon är ett unikum. Hon har gjort sig riktigt obekväm i den här branschen och samtidigt sålt mer skivor än någon annan, säger Malena Ernman och tillägger att Bartoli verkligen inte är någon klassisk operadiva.

Ingen mer värd

– Jag har jobbat mycket med henne och jag har aldrig träffat någon som är så generös och ger så mycket komplimanger till unga sångare som står och tittar på henne med gapande munnar.

– Det finns ingen som är mer värd än hon. Jag är så löjligt lycklig över att hon får det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polarpris 2016

Mer i ämnet