Mariah Carey på scen i Stockholm i kväll. Foto: TT

Mariah Carey intog svensk scen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 13 år spelade i kväll världsstjärnan Mariah Carey i Stockholm.

Innan hon ställde sig på Globens scen i Stockholm passade världsstjärnan på att träffa sina fans och visa sina svenskkunskaper.

– Hej, hur mår du? Jag mår bra. Varsågod, sa Mariah Carey när hon träffade fans utanför sitt hotell.

Mariah Carey är med över 200 miljoner sålda skivor en av världens bäst säljande kvinnliga artister genom tiderna. Hon har släppt 14 skivor sedan debuten 1990, och hennes nuvarande turné är en tillbakablick på alla de hits hon har haft genom åren.

Världsstjärnan är med i Guinness rekordbok för att 18 av hennes låtar intagit förstaplatsen på amerikanska listor. Det här gör att hon är den soloartist som har haft flest låtar i topp, de enda hon har att slå framöver är Beatles som hade 20 låtar förstaplaceringar genom sin karriär.

Hennes nuvarande Sweet Sweet Fantasy-turné började den 15 mars i Glasgow och kommer att avslutas den 2 juli i New Orleans.

Mariah Carey valde att ställa in sin spelning i Bryssel den 27 mars efter terrordåden som drabbat staden fem dagar tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.