Mariette med Don't Stop Believing Foto: Janne Danielsson/SVT

Längre släp ska maxa Mariettes framträdande i Melodifestivalen 2015-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Mariette, som med sin ”Don´t Stop Believing” var andra deltävlingens skräll, har seglat upp som en kandidat till en topplacering i finalen. Men tygleveransen som skulle toppa finalen fastnade i USA – fram tills nu.

Nu ska hon försöka maxa framträdandet med ett ännu längre släp än det redan åtta meter långa hon hade i deltävlingen.

– Det var en idé vi hade, men vi visste inte om vi verkligen skulle genomföra den, säger Mariette.

– Men sedan beställde ju Miss Li 34 meter tyg i USA.

Det var ovisst om tyget verkligen skulle hinna fram i tid till finalen. På grund av snökaos i USA var tyget länge fast där, men nu har det äntligen landat i Sverige.

– Men det ska fortfarande sys. Och vi vet ju inte om det funkar heller, men självaste tyget är här, säger hon. Det blir mäktigt om vi får till det.

Är det Miss Li som uppfyller sina kläddrömmar genom dig här?

– Ja det är nog lite så, säger Mariette och skrattar. Hon får utlopp för den sortens kreativa sida.

Vad är det som återstår för att få det att funka på scenen?

– Ja det är det här med släpet som vi ska testa om det blir färdigsytt. Sedan är det slipning av detaljer. Kameravinklar och sådant.

Mariette besiktigar scenrummet i Friends Arena för första gången och utbrister:

– My God! Det är ju så stort här! Det kommer att bli helt mäktigt att få stå där. Det var väl 10 000 i Malmö och här blir det... vad? 28 000!

Hur tänker du om att fylla ut den här arenan?

– Jag tror den där första smällen i början av låten kommer att skaka i folks brallor...

Har du ändrat något förutom tyget?

– Nej, vi var så nöjda i deltävlingen så det är bara smådetaljer som vi vill ska sitta lite bättre, som kameravinklar och sånt där. Men det gick ju bra sist och vi har ju jobbat så mycket med det här så det känns som att vi ska inte ändra för mycket.

Hon har inte följt spekulationerna om sina egna odds och inte hört att hon varit favorittippad sedan hon gick vidare till finalen.

– Det är ingenting jag kollar upp eller vet någonting om, förrän jag fick höra det nu. Jag håller mig väldigt mycket ifrån de spekulationerna. Jag har sagt till mitt team att jag inte vill veta något.

– Det kan gå hur som helst ändå. Jag satsar på att göra ett bra jobb istället, säger Mariette.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.