McCartney nära hoppa av The Beatles

Uppdaterad
Publicerad

Paul McCartney berättar skämtsamt för NME att han var nära att hoppa av det sedemera förhållandevis framgångrika rockbandet The Beatles pga scenskräck under tidigt 60-tal.

I samband med att hans nya DVD ”Good Evening New York City” lanseras berättar Paul Mccartney att han under det tidiga 60-talet var så nervös inför bandets spelningar att han övervägde att hoppa av.

– Jag minns ett tillfälle tidigt i vår karriär när jag stod på trapporna till Wembley Town Hall, riktigt sjuk av scenskräck, och tänkte att ”jag måste ge upp den här grejen, det här är inte bra”. Det var verkligen nervpåfrestande, säger McCartney till NME.

Han berättar också att bandets tidiga spelningar inte mottags så väl.

– Vi åkte till staden Stroud vid något tillfälle och det var knappt en själ där, vilket inte var så underbart. Sedan brukade det alltid finnas Teddyboys i faggorna som kastade mynt på oss.

Numer har rocklegenden lyckats bemästra sina scendemoner.

– Nu är det inte så illa. Jag har ett väldigt bra band vilket hjälper till. Det är trevligt vid kvällens slut när vi tackar publiken och det bara är vi fem. Jag brukade tycka synd om Elvis när han spelade i Vegas för han hade 50 personer på scen med honom men det lät inte bättre än hans tidiga skivor där det var tre som lirade.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.