Några av Breitbarts mest kontroversiella publiceringar.

Amerikansk högerpopulistisk sajt expanderar i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Efter Donald Trumps vinst av presidentvalet i USA kommer högerpopulistiska Breitbart News Network, som varit en röst för nationalister och invandringsmotståndare som anklagats för antisemitism och rasism att öppna flera redaktioner runt om i Europa. Syftet är att kapitalisera på ilskan och främlingsfientligheten som Trumps kampanj lyckades utlösa, enligt Reuters.

Breitbart har varit den ledande plattformen för den så kallade ”Alt-Right”-rörelsen som samlat vita nationalister, antisemiter och främlingsfientliga grupper. Enligt Reuters anses sajten ha spelat en avgörande roll för Donald Trumps vinst i det amerikanska presidentvalet.

– Vi kommer att anställa. Jag ser redan framför mig mer bevakning av teknologi, mer om medier. Vi rapporterar mycket om politik nu och planerar inte att dra ner på något, säger chefredaktören Alex Marlow till Reuters.

USA-val 2016

Breitbart driver redan en sajt från London och planerar att även öppna sådana i Frankrike och Tyskland på grund av den ökande främlingsfientliga opinionen i länderna. Syftet är se till att befolkningen i kommande val väljer högerpopulistiska politiker, enligt källor till Reuters.

I veckan meddelade Donald Trump att han utnämner Steve Bannon som tidigare drev Breitbart till sin chefsstrateg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet