Sanna Samuelsson. Foto: Press

Hon blir ny chefredaktör på Bang

Publicerad

Sanna Samuelsson tar över redaktörskapet efter Johanna Palmström. Valerie Kyeyune Backström kliver in som vikarie på den andra chefredaktörsposten.

Den feministiska kulturtidskriften Bang har fått en ny chefredaktör. Sanna Samuelsson har tidigare jobbat som redaktör på Nöjesguiden, varit chefredaktör för Aplace magazine samt drivit kultur- och samhällstidningen PFT.

– Jag är extremt glad över att få ta över chefredaktörsskapet på Bang, som jag läst sen jag var liten. Jag vill att Bang ska vara en tidning som både leder det feministiska samtalet med sylvassa reportage och kritik, samtidigt som det ska finnas plats för mer konstnärliga texter, för andra sätt att prata om politik bortom debattsajterna. Med mig har jag mina tre ben i i både den journalistiska texten, kritiken och det experimentella skrivandet, säger Sanna Samuelsson till Bang.

Hon tar över efter Johanna Palmström som varit tidningens chefredaktör i fyra år.

Skribenten Valerie Kyeyune Backström vikarierar för Mireya Echeverría Quezada, tidningens andra chefredaktör, under hela 2016.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.